Alt i forbindelse med et prosjekt om Gudbrandsdalens historie der  emneknaggen er ”Dalen vår før og nå”. Prosjektet ble presentert av elevene foran et stort antall publikum i gymsalen på skolen torsdag.

Egen bakst

Her var alt fra utstillinger, skuespill, foredrag og demonstrasjoner av gammelt utstyr. Og selvfølgelig var kafeen på plass med kaker og annet godt å biteti fra skolens eget kjøkken.  Ikke nymotens ferdigbakst, men god, gammeldags bakst og annet godt laget av elevene sjøl som også stor for kafedriften.

– Det vanskeligste var nok å lage marmorkaken. Den skal ha to forskjellige deiger, men det gikk veldig greit. Smør laget vi også.  Vi brukte gamle oppskrifter, og det hele har vært veldig morsomt gjennom hele prosjektuka, forteller kafevertinne Sofie Solberg Killi, som også stilte i  tidsriktig kjøkkenantrekk med skaut og det hele.

Les mer i neste utgave av Dølen