Det ble en annerledes skoletime for sjuendeklassingene ved Sødorp skole som besøkte Patrick Huses prosjektrom 3 i gamle Vinstra ysteri.

Inspirert av landskap

Billedkunstneren Frøydis Frøsaker har de to siste helgene hatt utstilling i Prosjektrom 3 på Vinstra. Hennes utstilling er tegninger fra nærmiljøet rundt Gjøvik der hun kommer fra. Hun har benyttet kullstift som metodikk i de utstilte verkene.

– Temaet er landskap, i samme sjanger som Patrick Huse, men jeg er i landskapet upåvirket av Patricks tilnærming til det samme tema. Og jeg må si meg veldig fornøyd med et besøkstall på 173 personer i løpet av de fire dagene utstillingen var åpen, forteller Frøsaker, som til skoleelevene gikk inn i dybden om hvordan hun ble inspirert, hvordan hun arbeidet for å fullføre de utstilte tegningene og hvordan kunstverkene ble presentert.

Kommentar: Bli med på rundtur på Vinstra i 2046 Etter å lest denne ingressen, kan du bli med på en tur i byen Vinstra i året 2046.

Ny utstilling

I begynnelsen av mai  vil Patrick Huse åpne en ny og større utstilling. Der vil uteområdet ved Prosjektrom3 tas i bruk.

– Denne utstillingen tar over for prosjektet jeg har kalt ”Månedens bilde”.  I begynnelsen av mai vil rundt 15 store bilder bli satt i metallrammer og stilt ut i uteområdet ned mot elva. Disse bildene vi stå gjennom hele sommeren og utover høsten, forteller Huse til Dølen.