Før helgas to siste kamper for sesongen, lå Fron under streken og sto i fare for å rykke ned til femtedivisjon. Etter at de slo Vågå fredag, øyna de håpet om en skikkelig sluttspurt, noe de også klarte. Søndag ble Snertingdal, som kunne fratatt Fron fjerdedivisjonsplassen, sendt hjem med seierssifrene 3-1.

Hjemmelaget slet derimot med å feste noe grep på kampen i første halvdel. Ingen av lagene produserte de store sjansene, og spillet bølget mye fram og tilbake.

Overganger

Fron sitt mål kom i det 37. minutt, da en klarering fra gjestene landet hos Frons Paul Nyhus, som forserte fint på kanten og fikk sendt avgårde et skudd. Keeper måtte gi retur, og den var Justesse Gabrielsen først på. Dermed fikk Fron et viktig mål like før pause.

Etter hvilen var det Snertingdal som kom best i gang. De hadde flere gode sjanser til å utligne, men Kristoffer Silli var solid mellom stengene for Fron.

I det 78. minutt spilte så Daniel Krogh ballen fint igjennom til Paul Nyhus, som satte ballen sikkert i mål. Snertingdal kom tilbake, tre minutter senere reduserte de til 2-1, etter et skudd fra Kristoffer Grøterud innenfor 16-meteren, helt oppe i krysset. Men ettersom gjestene satset mer framover, åpnet det for raske overganger fra vertene. Og fem minutter før full tid fastsatte Daniel Krogh sluttresultatet til 3-1, etter at han kom alene mot keeper.

Dermed kunne Fron slippe jubelen løs for to seiere i seriefinalehelga, og med det spill i den nest laveste divisjonen også neste år.

Daniel Krogh (nr. 7) fastsatte resultatet til 3-1. Foto: Tone Sidsel Sanden