Det går fram av innbyggerundersøkelsen som ble offentliggjort i dag.

I Ringebu er andelen som er positive til en sammenslåing 35 %, mens den er 36 % og 29 % i henholdsvis Øyer og Gausdal.

Byfolket er mest positive.

- Nær to av tre (63 %) innbyggere i Lillehammer er ganske eller svært positive til en sammenslåing, heter det  undersøkelsen.

Det er signifikant flere i Gausdal og Ringebu som er svært negative til en sammenslåing av de fire kommunene. Mens 33 % av innbyggerne i Gausdal og Ringebu er svært negative til en sammenslåing, er andelen 25 % og 8 % i henholdsvis Øyer og Lillehammer.

Dykker man djupere ned i tallmaterialet går det fram at av de spurte er over 60 % av ringbyggingene enten svært negative eller ganske negative til en sammenslåing med Øyer,Gausdal og Lillehammer.

Folkeavstemming i januar

Kommunene Gausdal, Lillehammer, Ringebu og Øyer har vedtatt å utrede muligheten for å danne en ny kommune. Arbeidet med en intensjonsplan er i gang og det er vedtatt å gjennomføre en rådgivende folkeavstemming når denne foreligger. Folkeavstemningen er berammet til januar 2016.

Som innspill til prosessen med å utarbeide intensjonsplan ønsket kommunestyrene å gjennomføre en innbyggerundersøkelse. Det er denne undersøkelsen som nå foreligger, og 465 ringbygginger har svart på spørsmålene.

Det er Opinion om har gjennomført undersøkelsen på vegne av de fire kommunene.