Det var limtrebrua Perkolo bru, mellom Sjoa og Kvam, som kollapset onsdag ettermiddag. Brua brøt sammen da en lastebil med tømmer kjørte ut på brua, og politiet fikk melding om ulykka klokka 14.32.

Bilen med sjåføren falt 7-8 meter ned, i følge en kunngjøring fra Statens vegvesen onsdag ettermiddag.

Sjåføren fikk bruddskader

Brua ligger i anleggsområdet der nye E6 bygges, nord for Kvam. Ingen trafikk berøres av bru-kollapsen.

- Det er en tømmerbil som har kjørt over brua, og den har så knekt mer eller mindre i to. Akkurat hva som har skjedd, vet vi ikke så mye om ennå, sier prosjektleder hos Statens vegvesen, Øyvind Moshagen. Han har fått opplyst at det går bra med sjåføren av lastebilen.

- Det er selvsagt det aller viktigste. Nå er eksperter på veg oppover, og så får vi se om vi får noen flere svar i løpet av kvelden, sier Moshagen ved 17-tida onsdag.

I følge Sykehuset Innlandet blir sjåføren behandlet for bruddskader, og karakteriseres som lettere skadd. Han er innagt på sykehuset på Lillehammer.

Brua som kollapset fører til en privat veg, og den har vært åpen for ferdsel siden september i fjor, opplyser Moshagen.

- Entreprenørene har også brukt brua. Nå avventer vi videre undersøkelser, sier han til Dølen.

Bru fra Moelven

Brua som knakk onsdag, var levert til E6-entreprenør ImpleniaAurstad av Moelven Limtre AS. Direktør Rune Abrahamsen presiserer at Moelven Limtre har levert bruer til byggherre Statens vegvesen i over 20 år, og det er derfor ingen grunn til å stille spørsmålstegn ved om det kan være problemer i limtrekonstruksjonene i slike bruer.- Men som sagt vil granskingen kunne avdekke hva som kan ha vært årsaken til kollapsen i denne brua, sier Abrahamsen.

Eksperter fra Statens vegvesen og representanter fra entreprenør er onsdag ettermiddag tilstede på skadestedet. - Jeg er på tur opp til skadestedet i kveld, sier Abrahamsen.

- Først og fremst er vi svært lei oss på vegne av lastebilsjåføren, og samtidig glad for at ingen andre er skadet. Det er for tidlig å spekulere i hva som er årsaken til at brua kollapset. Men vi regner med at det nedsettes gransking av saken umiddelbart, sier direktør Rune Abrahamsen i Moelven Limtre AS.

Fem andre limtrebruer

I tillegg til Perkolo bru, som er ei såkalla fagverksbru i tre, er det fem andre bruer med limtrekonstruksjon, knytta til ny E6 mellom Frya og Sjoa. Disse er Håmårstad bru i Sør-Fron, Kongsli bru, Giverhaugen bru og Tårud bru på Vinstra - alle trebruer med limtrebuer. I tillegg er Øla bru nord for Vinstra ei bru med limtredekke.

Fagverksbrua i tre var tatt i bru i september i fjor. Foto: Guro Vollen