Det nye biblioteket, sentralt plassert midt i sentrum, er definitivt ikke av de største, men skal vi tro biblioteksjef Ellinor Brænd, er det ikke størrelsen det kommer an på.

- Om telefontjenesten har utspilt sin rolle, har det lille røde huset igjen blitt et sted for samtaler og møter, og for store og små øyeblikk. Telefonkiosken er fylt med bøker, og alle som vil kan komme og låne med seg ei bok hjem, og levere den igjen på samme sted når den er ferdig lest, sier Brænd, som frister med lang åpningstid og kvalitetsbøker.

- Ringe-bu mikrobibliotek er åpent 24 timer i døgnet, og det krever ingen form for registrering, og det er heller ikke stengt i ferier. De som tror at de finner bare kiosklitteratur her, må tenke om igjen. Her finner en forfattere som Lars Mytting, Edvard Hoem, Dean Koontz og Karin Fossum, forteller hun.

Gjenbruk i praksis

Bøkene som har fått plass i mikrobiblioteket er bøker som har utgått fra Ringebu fokebibliotek og som ikke lenger er knytta opp mot samlinga.

- Det er ekstra hyggelig å gi disse bøkene et nytt liv. Ringbeu folkebibliotek ble også nylig sertifisert som Miljøfyrtårn, og dette er gjenbruk i praksis, sier Brænd.

Om det ikke finnes mange lignende mikrobibliotek i landet, er ikke konseptet noe nytt fenomen. De siste årene har det poppet opp slike bibliotek både ute i naturen, på kjøpesentre og på venterom, blant annet.

- Nå er det snart to år sida det første mikrobiblioteket for barn barn åpna i Ringbebu sentrum, og det blir flittig brukt i sommerhalvåret av barn som koser seg i lekeparken, sier Brænd, som nå kan tilby nok en godbit for bokelskere.