En rekke kunstnere og arkitekter skal bidra til å utvikle tettstedene lang nye E6, for både i Ringebu og i tettstedene i Frons-kommunene skal kunst og arkitektur brukes som middel for å få reisende på nye E6 til å stoppe.

Småskalakonsept

Sør- og Nord-Fron går sammen om en satsing, hvor tettstedene skal sees i en sammenheng. Mandag reiser kunstnere og arkitekter, sammen med ordførere, idrettslag, og Vinstra markedsforening på befaring.

- Hundorp, Harpefoss, Vinstra og Kvam utgjør en sammenhengende rekke av sentrumsmiljø med hver sin unike karakter og historie langs E6/Gudbrandsdalsvegen. Arkitektene og kunstnerne er invitert til prosjektet for å analysere og utvikle småskalakonsept, nye forslag og ideer for stedsutvikling, sier kunstkonsulent Eivind Slettemeås, som er opptatt av at kunsten skal knyttes til hvert enkelt sted.

Vegskille

- Den skal speile tettstedas historie, egenart, landskap/lokalitet, kultur og utviklingsmuligheter. Prosjektene vil bli utviklet i samarbeid med lokale ressursgrupper, næringsliv og kommunene selv, og planlagt ferdigstilling er i 2017, sier Slettemeås. Han er, sammen med kunstkonsulent Viel Bjerkeset Andersen leid inn av fylkeskommunen for å utvkle kunstprosjektene, sammen med kommunene.

Kunstverkene finaniseres med fylkeskommunale, statlige og kommunale midler. Prosjektet kalles "Vegskille" og er en del av satsingen "Ny E6 - en regional utviklingsmotor" i regi av Statens vegvesen, Oppland fylkeskommune og Visit Lillehammer.

Målet er å gi trafikantene gode reiseopplevelser på og langs E6 i Gudbrandsdalen.