Brannvesenet i Midt-Gudbrandsdalen er blant de utvalgte når Gjensidigestiftelsen nå gir bort 37 nye brannbiler og utstyr til en samlet verdi av 190 millioner kroner. En topp moderne såkalt framskutt enhet ferdigstilles i løpet av et par måneder, og skal tas i bruk i Midtdalen allerede til høsten, skriver Gjensidigestiftelsen i en pressemelding.

Styrket beredskap

I forbindelse med 200-årsjubileet til Gjensidige Forsikring har selskapets største eier, Gjensidigestiftelsen, gitt folkegaven «Det store brannløftet» til en samlet verdi på 350 millioner kroner. Dette løftet skal bidra til en ytterligere styrking av det norske brannvesenet.

Og innbyggerne i Midt-Gudbrandsdalen er blant de som nå kan glede seg over satsingen, heter det videre i pressemeldingen. - Det har vært utfordrende å avgjøre hvilke brannvesen som skulle få nye biler. Vi fikk inn svært mange kvalifiserte søknader, hvor vi har prioritert ut fra forhåndsdefinerte kriterier. Derfor er vi glade for å kunngjøre at Midtdalen nå er blant de stedene i Norge som får en framskutt enhet og derigjennom også en styrket brannberedskap, sier Pål Haugstad i Gjensidigestiftelsen.

Verdi mellom 1 og 4,5 mill

Siden prosjektet ble offentliggjort i mars i år, er det kun 30 av 428 kommuner som ikke har søkt om å få tildelt én av de 12 store mannskapsbilene, de 24 fremskutte enhetene eller den ene dykkerbilen som nå gis bort.

Verdien på bilene er mellom 1 til 4,5 millioner kroner.

Les mer i papirutgaven av Dølen torsdag.