Etter det Dølen kjenner til er det til nå funnet 14 sauer som ulven har drept i området Tjønnsetra.

– Her er det deler av ulvens herjinger på Kvamsfjellet. Dette er en tragedie for både sau og folk. Ulven er observert flere ganger og det er søkt fellingstillatelse før beiteslipp - med avslag som resultat. Dette kan vi ikke godta, uttaler sauebonde Odd Arne Myromslien som har publisert bildet på sin facebookside.

Fellingstillatelse er nå gitt, og et jaktlag er i gang med ulvejakta.

14 drept

Ordfører i nord-Fron, Rune Støstad, sendte mandag et meget krasst brev til statsråd Vidar Helgesen i forbindelse med sauedrapene.

Etter det Dølen kjenner til er det til nå funnet 14 sauer som ulven har drept i området Tjønnsetra – et fjellområde som grenser til Gravdalen og Sødorpfjellet der sau ble slept på beite nå i helga.

På veg mot Sødorpfjellet?

De drepte sauene skal i følge Myromslien tilhøre sauebonde Nils Forbrigd i Kvam.

– Jeg tror ulven er på veg sørover og frykter at sauen på Sødorpfjellet nå kan bli utsatt for ulvens herjinger. I tillegg til de 14 drepte sauene har vi også observert skadet sau, sier Myromslien til Dølen.

– Detta er heilt meningslaust. Nå må ulven setjast på ”svartelista”, skriv kommunestyrerepresentant for SP i Nord-Fron, Finn Hellebergshaugen på Facebook.

Tidligere leder av Jegernes Interesseorganisasjon, Rolf Larsen, uttaler følgende på Dølens facebookside: ­ – Hvorfor ha fylkesmannen endrent holdningen til forebyggende skadefelling når bestanden i Norge av arten er 130 prosent over det gjeldende bestandsmålet?

Dølen kommer tilbake med mer om ulvens herjinger i papirutgaven.