Mellomsdokka rasteplass ved nye E6 sør for Vinstra er under bygging, og tirsdag skal deler av den "blå linja" monteres. Element for element skal heises på plass, og til slutt skal disse danne en spesiell mur.

Vann, lys og is

- Rasteplassen har en lang mur med små og store åpninger som blir bundet sammen på toppen av blå betongelementer. Elementene danner ei blå linje som symboliserer det blå lyset i Gudbrandsdalen og det blå vannet i Lågen som går som et sammenhengende, blått band i bunnen av dalen, informerer prosjektingeniør Lars Erik Solbraa i Statens vegvesen.

I hver ende av muren, ned mot Lågen, skal det være hvite, firkantede betongelementer, som skal symbolisere isflak. Muren skal også bevege seg opp og ned i terrenget, og tar opp i seg nivåforskjellene i den 180 meter lange rasteplassen.

Det er kunstnerne Marit Arnekleiv og Hilde Aagaard, i samarbeid med landskapsarkitekter fra vegvesenet som har tegna rasteplassen.

Utforminga av rasteplassen inngår i vegvesenets strategi for god arkitektur, som blant annet skal bidra til et tydelig og positivt bilde av Norge.