Brannbilen det er snakk om er gitt i gave fra Gjensidigestiftelsen og har en verdi på  én million kroner. Brannsjefen i Midt-Gudbrandsdal brannvesen vil få tildelt den nye bilen på Youngstorvet i Oslo av justisminister Anders Anundsen og adm. direktør Unn Dehlen i Gjensidigestiftelsen. Deretter blir den kjørt direkte til Ringebu.

Økt brannberedskap

Dette er en av totalt 36 nye brannbiler som Gjensidigestiftelsen gir bort i det de kaller ”Det store brannløftet”. Det brenner for fire milliarder kroner hvert år i Norge, og 35 personer mistet livet i brann i fjor.

I første halvår 2016 er det totalt foretatt 40.000 utrykninger, 4800 av disse til brann.  Som et ledd i «Det store brannløftet» - hvor Gjensidigestiftelsen bevilger 350 millioner til å styrke brannberedskapen over hele landet – gis det torsdag bort 36 splitter nye og topp moderne brannbiler på Youngstorget i Oslo til en samlet verdi av 190 millioner kroner. Midt-Gudbrandsdal brannvesen og redning vil da som kjent motta en fremskutt enhet som vil gi et godt og etterlengtet løft til den lokale brannberedskapen.