Det er Statens vegvesen som opplyser dette. De skriver at nye E6 Frya-Sjoa fortsatt er et anleggsområde som det er forbudt å bevege seg inn i for publikum.

- Sida dette forbudet ikke blir respektert, vil politiet fra nå av patruljere strekningen utenfor den vanlige arbeidstida på anlegget, meldte vegvesenet fredag.

Blir anmeldt

Patruljeringa vil skje etter klokka 19.00 på hverdager, og i helgene. I tillegg vil trafikkovervåkningskameraene som allerede er på plass i de store E6-kryssene, registrere all trafikk opplyste Vegvesenet i en pressemelding.

- Sjøl om mye ser ferdig ut på nye E6 Frya-Sjoa, er det mange småting som gjenstår. Det jobbes med montering av belysning, oppsetting av viltgjerder og rekkverk, samt elektromontering i og utenfor tunnelene. Det kan medføre fare for de som jobber på vegen om uvedkommende kjører inn i anlegget, skriver vegvesenet.

Uvedkommende som ferdes på nye E6, vil bli anmeldt, legger de til.

Fikk kritikk

Reaksjonene utover dagen lot ikke vente på seg. Blant annet ble det på Dølens Facebook-side påpekt at "politiet har ressurser til å fange folk på søndagstur, men ikke kapasitet til å stoppe innrapporterte trailere som vingler etter rette E6'n?"

Fredag kveld gikk derfor Vegvesenet ut med følgende melding:

- Det har kommet en del kritikk av politiets prioriteringer etter at vi la ut vår artikkel på Facebook og på nettsidene våre, derfor vil vi presisere at politiet vil køre nye E6 i stedet for dagens E6 når de er på veg til andre oppdrag i området når det passer seg sånn. De vil ikke patruljere E6-anlegget spesielt. Vi beklager at dette ikke kom fram i i første omgang, skriver kommunikasjonsansvarlig i E6-prosejektet, Eli Ramstad, i en sms til Dølen.