I tidligere år har de arrangert både bakkeløp og sykkelritt i Skåbu, nå satses det fullt og helt på fjellmaraton, mosjonsløp og barneløp. En Skåbu-rundtur på 21 kilometer skal lokke sprekinger og mosjonister til fjellbygda.

– Målsetningen er  å få til en helmaraton, men da må vi ut i terrenget og ikke bare løpe på veger av grus og asfalt. En halvmaraton, i tillegg til et sju kilometer langt mosjonsløp og eget barneløp, er en god start og noe å bygge videre på, sier Torbjørn Maurstad, Tom Erik Åsen og Pål Hallvard Virik i STEILs arrangørstab.

Rundløype på 21 km

Alle de tre løypetraseene har start og mål i Skåbu sentrum. De som vil ta en halvmaraton skal løpe ned til Kamsfossen og videre langs Olstappen forbi elva-Espa før de tar fatt på stigningen fra Slangselva og opp til målgangen ved bensinstasjonen i Skåbu. De antyder en vinnertid på i overkant av halvannen time på de 21 kilometerne.

– De siste kilometerne med stigning vil nok ble en tøff innspurt for de aller fleste halvmaratonløperne, men det gjør jo samtidig løypa litt spesiell, sier Tom Erik Åsen som selv stiller til start sammen med de to andre kollegene i arrangørstaben.

– Dere to får løpe, jeg får gå og jogge etter, sier skåbyggingen Torbjørn Maurstad som er den mest tilårskomne av de tre. Han håper så mange som mulig tar turen til fjellbygda Skåbu denne første lørdagen i oktober. Det blir satt opp vandrepokal både i herre og dameklassen, og premieutdelingen vil skje på seierspall i sentrum umiddelbart etter at alle er kommet i mål.

God påmelding

Rundt 50 deltagere er forhåndspåmeldt, men det er ennå ikke for sent.

– Etteranmelding på løpsdagen holder vi så tett inntil start som mulig. Vi begynner å få et godt å bra startfelt på halvmaraton. På sju kilometern er det alt fra de som vil løpe fort til de som skal gå/jogge med barnevogn. Vi har også registrert at hele familier har meldt seg på i forskjellige distanser, og det er akkurat dt vi er ute etter, sier Tom Erik Åsen til Dølen. Og værmeldingen - den er rett og slett strålende!