Det var søndag at Morken var på Kvamsfjellet, sammen med barna Sondre og Sandra. Da de var på veg hjem stoppa de ved Årvillingen, der det var kommet et tynt lag med is.

- Det første vi så var at to av benkene fra bålplassen lå ute på isen, i tillegg til den ene åra fra båten vår. Jeg forsøkte å gå ut på isen, men den var tynn og sprø. Jeg tok to skritt, men da begynte isen å sprake og gi etter, forteller hun.

- Slettes ikke trygg

Benkene lå snudd opp og ned, tydelig skysset utover, mener Morken.

- Først følte jeg irritasjon over at noen gjør sånt hærverk på steder der ildsjeler og frivillige har gjort en innsats for allmenn benyttelse. Men så begynte jeg å tenke på at det er farlig om noen forsøker å hente benken. Isen er slettes ikke trygg, sier hun.

Den ene benken og årene fikk hun og barna fanga opp ved å gå ut på moloen på Årvillingen.

- Uvesentlig hvem

Da Morken var på fjellet mandag, lå benken der fortsatt. Varmegradene har gjort isen enda mer utrygg, med tendens til sørpe og overvann.

- Hvem som har gjort dette, er helt uvesentlig. Det som er skremmende, er hvis mange har det "litt gøy". Da kan leken fort eskalere, og en glemmer å være forsiktig. En kan fort havne i iskaldt fjellvann, som kan få fatale konsekvenser, sier hun.