Det er landbruks- og matdepartementet som står bak prisen Gylne Matøyeblikk. Prisen går til det sjukehjemmet som skårer mest poeng på mat- og måltidglede.

I konkurranse med om lag 200 alders- og sjukehjem, var det Sundheim på Vinstra som gikk av med seieren for 2016.

En av fem finalister

Mandag mottok de prisen, i form av en gavesjekk på 30 000 kroner. Det var statssekretær Terje Halleland (Frp) som delte ut prisen.

- Dere vektlegger å servere velsmakende mat, vakkert tilberedt. Brukerne får komme med ønsker, og dere er rundt på avdelinga for å snakke med dem. De pårørende er også alltid velkommen. Kjøkkensjef Espen Sætha gjorde et godt inntrykk på oss da vi var på besøk tidligere i år, og han har mange gode tanker om å videreutvikle kjøkkenet. Slik blir kjøkkenet på Sundheim en ressurs for lokalmiljøet, sa Halleland.

Sundheim var én av fem finalister. I finalerunden hadde de besøk fra Landbruks- og matdepartementet, Forbrukerrådet og Pårørendeaksjonen, og både de ansatte, beboere og pårørende deltok.

Les mer i papirutgaven av Dølen torsdag 27. oktober.

En stolt kjøkkensjef Espen Sætha mottok gavesjekken på 30 000 kroner. Foto: Tone Sidsel Sanden