Regning er sendt kommunen fra entreprenørfirmaet AF, men kommunen mener Statens vegvesen (SVV) er den rette adressat og betaler.

Regningen er på nærmere 1,2 millioner kroner.

Vurdert som villfylling

Fakturaen er fra AFs side merket med: ”Fjerning av søppeldeponi i Lomoen i henhold til avtale med Statens vegvesen”.

– Vi vil foreløpig bestride denne faktura inntil vi har mottatt en dokumentasjon som viser i detalj hvor disse massene er tatt ut, hvor mye dette dreier seg om og eventuelt hvilket ansvar kommunen har i denne saken etter at området er regulert og overtatt av SVV. Vi vil da vurdere det tilsendte grunnlaget og se om dette er nok til at vi vil vurdere denne faktura videre, eventuelt sammen med vår juridiske rådgiver i Nord-Fron kommune. Vi vil ut i fra denne vurderingen gi et svar på hva vår konklusjon vil være vedrørende den tilsendte faktura, skriver avdelingsingeniør i Nord-Fron kommune, Trond Riiser, i en e-post til Statens vegvesen.

Statens vegvesen, ved byggleder Roger Jenshus, viser i et svarbrev til kommunen til en befaring i området fra 2013, og  at de vurderer søppelet som en klassisk villfylling, der avfallet gradvis har blitt fylt ned ettersom kommunen har tilført andre masser for å justere terrenget i området. Der står saken.