Alpineliten starter fartssesongen i Val d'Isere i Frankrike denne uka. Fredag var det klart for Super-G, med Kjetil Jansrud på startsreken som en av de aller største favorittene. Jansrud har vist solid form på de siste treningene inn mot sesongåpningen.

- Deilig, men vanskelig

Og Vinstra-gutten var også best når det gjalt. Fra startnummer sju kjørte han solid nedover hele løypa, målt etter ledertida til lagkompis Aksel Lund Svindal, som forøvrig kjørte sin første konkurranse etter korsbåndskaden han fikk i januar.

Jansrud holdt trykket helt inn til mål, og da han passerte mållinja var han 13 hundredeler foran Svindal. Ingen klarte å tukte tidene til de to norske, og dermed ble det en drømmeåpning på fartsdisiplinene for alpinlandslaget. Dominik Paris (Italia) ble nummer tre, 0,41 sekund bak Jansrud.

- Det var deilig, men vanskelig. Vi trodde på besiktigelsen at dette skulle bli ganske behagelig, men så ble det vanskeli. Men det gikk nå bra det her da. Jeg føler meg litt som en partypooper, men jeg har ikke dårlig samvittighet, sier Jansrud til NRK etter rennet, og gliser samtidig bredt til Svindal.

Lørdag er det utfor på programmet, mens konkurransehelga avsluttes med storslalåm søndag 4. desember.