Rudi Gard vart laurdag kåra som vinnere av Service- og vertskapsprisen ved Fakkelprisen 2017.

- Framoverlent region

Prisutdelinga gjekk føre seg i Håkonshall på Lillehammer, og kulturarbeidar og gardbrukar Øystein Rudi tok imot prisen.

- Takk for mange og veldig trivlege helsinger i samband med Fakkelprisen! Vi deler æra med gode medarbeidere og artistar. Og vi gler oss over å virke i ein framoverlent region med utruleg mange gode aktørar, skriv Rudi gard på si eiga facebookside sundag.

Straumen av gratulasjonar og velfortent-helsingar er lang på sosiale medier, etter at prisutdelinga på Lillehammer var ferdig laurdag.

Her er grunngjevinga til juryen:

Rudi Gard i Sør-Fron er en Gudbrandsdalens mest aktive kulturarenaer, med kulturvirksomhet i form av konserter, teater, revy, utstillinger og servering. Både landets mest kjente artister og lokale artister står på plakaten til Rudi Gard. Rudilåven er hovedscene med rom for 470 personer, og brukes også til store selskap der det kan dekkes for inntil 300 personerGården har lange tradisjoner, og Rudislekta har bodd på gården så lenge en vet. Nina og Øystein Rudi er dagens vertskap på gården. Fire generasjoner som bor sammen på gården og både den yngre og eldre generasjonen tar del i drifta, sammen med ansatte medarbeidere. Rudi gard er tildelt Olavsrosa av Norsk Kulturarv.