Det bekymrer et samlet Oppland fylke og en samlet næring. Ordførerne i Midtdalen har forsøkt å legge press på Regjeringa om å fullføre det som er starta på: nemlig å fullføre bygging av hele E6-strekningen gjennom Gudbrandsdalen. Det gjenstår 22 km med veg, før hele prosjektet er ferdig.

Tirsdag ber Vegforum E6, Norges lastebilforbund Oppland Hedmark, NHO Innlandet, LO, NAF region Øst, Gode Vegar og Trygg trafikk Oppland inn til forkostseminar. Spørsmålet de stiller er: Er en av Norges viktigste veger glemt? Flere Stortingspolikere vil delta.

Planer er klare

- Vi er bekymra og samler nå en rekke aktører for å belyse hvor viktig utbyggingen av E6 er, både med tanke på næringsliv og trafikksikkerhet, skriver kommunikasjonsrådgiver i Oppland fylkeskommune, Kathrine Lunde Halvorsen i en pressemelding.

- Tungtransport, personbiler og skolebarn kjemper nå om plassen på de smale og svingete strekningene på E6. Bare 22 km veg gjenstår å bygge ut, og er i dag betydeliig hinder for næringslivet. Planer er klare, eiendommer er innløst, avskoging er gjennomført og bompengeordning er avklart. Vil Regjeringa og Stortinget prioritere strekningen i første del av NTP 2018-2029?, heter det videre i pressemeldinga.

Frokostmøtet arrangeres på Grand Hotell i Oslo.