Det var en overrasket Vemund Moss, som akkurat hadde spilt sammen med Inger Blytt Vestad, som sammen med Lars Braastad tok imot prisen på Fåvang.

Vokalist og låtskriver Moss ble tydelig satt ut da jubelen brøt løs. Han takket på vegne av bandet, og trakk fram familien "som holdt ut at vi øvde i kjelleren så det ljomet i kjøkkenet over oss." I tillegg til Moss og Braastad, består Hercules av Tormod Haug og Simen Knuts.

Når ut over Fåvang og Ringebu

I juryens begrunnelse ble det blant annet trukket fram at Hercules har fans langt utover Ringebus kommunegrense:

- Vinneren har etter hvert fått et større publikum i Europa, enn det de har her hjemme, og de har hatt gleden av å turnere i flere land allerede. De er fortsatt produktive og entusiastiske med sin musikk og de vil garantert få flere fans i årene som kommer, heter det.

Ellers ble kvelden som en «damenes aften». På rekke og rad kom de  kvinnelige vokalistene, fra Harpefoss i nord til Fåvang i sør. Randi Marie åpnet konserten. Anne Tromsnes, Inger Blytt Vestad, Eline Skar, MaVe og mor sjøl Tina Lie fulgte deretter. Og la det være sagt: Alle damene imponerte de rundt 200 som hadde funnet veien til Kvitfjell Pub på Tromsvang. Puben fungerte for øvrig utmerket til intimkonserten fredag kveld.

Tromsa Live fortsetter lørdag kveld. Da står blant annet prisvinnerne i Hercules på scenen i storsalen på ærverdige Tromsvang.

Les mer om Tromsa Live i neste nummer av Dølen

Randi Marie sammen med medlemmer fra Blue Lynx. Fra venstre Johnny Lønning, Kenneth Aspeslåen, Jan Magne Langseth og Marcel van der Velpen. Foto: Ole Magnus Røen