Tok for seg av premiebordet:

Sørfrøninger viste muskler

Robert Stakston ble norgesmester i håndbak lørdag - på begge hender! Men flere sørfrøninger sanket medaljer.

Gausdal håndbakklubb gjorde det sterkt under NM, med tre sørfrøninger på laget. F.v.: Stein Furuhagen, Lars Mattis Andresen, Robert Stakston, Ole Lien og Øyvind Austlid. Are Stauri var ikke tilstede da bilde ble tatt.   Foto: Privat

Stakston (i svart) i aksjon under en kamp i februar i år.   Foto: Privat

Nyheter

Mesterskapet gikk av stabelen i Oslo lørdag, med de sterkeste hendene i Norge på startstreken. Stakston, som har fire NM-gull fra tidligere, gikk også denne gangen til topps i klassen tungvekt, med seier i begge hender.

- Dette var i utgangspunktet en konkurranse jeg fikk forberedt meg dårlig til, dessverre. Men det kunne jo ikke på noen som helst måte gått bedre enn dette, sier en meget fornøyd mester til Dølen.

25-åringen slo ut ni av sine motstandere under konkurransen.


Tok et oppgjør:

- Å være seg selv er mer enn godt nok

Helt sida han var liten har Justesse Gabrielsen følt at det var best å gjemme seg. Nå viser han alle hvem han egentlig er.


Jobber målretta

Sør-Fron var sterkt representert, bokstavelig talt, på NM. Og de gjorde det godt. Are Stauri ble norgesmester i klassen 105 kg, mens Lars Mattis Andresen ble mester i klassen 75 kg. Alle tre representerer Gausdal håndbakklubb.

For Stakston sin del, venter nye utfordringer framover.

- Det er mange konkurranser hele året, så det blir litt å se hva en får tid til. Nå er det målretta arbeid fram mot World of armwrestling ligue (WAL) eller eventuelt EM eller VM. Det er de tre konkurransene som står høyest i kurs for meg, sier Stakston.

Har troen

For å kvalifisere seg til WAL må han gjennom konkurranser i Norge, så i London, før turen går til Las Vegas, der han kan få sjansen til å bryte om pengepremier.

- Jeg tror det skal være realistisk å konkurrere med de beste i verden framover. Og så er det viktig å ha troen på seg sjøl, sier en ambisiøs Stakston til Dølen.