Eier av Peer Gynt-gården Hågå og tidligere lokalpolitiker i Nord-Fron, Mikkel Dobloug, blir nå eier, sammen med Jon Forr, som starta bryggeriet i 2013.
Fulltids brygging
– Skal man først snu ting på hodet så må man gjøre det skikelig, seier den nyslåtte bryggerieieren, som har intensjon om å lande avtale med ei dagligvarekjede for distribusjon. Dobloug og styreleder Kjetil Onstad i Laagen Bryggeri, som nå skifter navn til Doblougs bryggeri, møtte Dølen sammen med nytilsatt brygger Roy Bjarne Moen og Tormod Forr på bryggeriet. De er i ferd med å gjøre bryggeriet klart for full produksjon fra seinsommeren.
Oktoberfest og malthus
De første flaskene skal ut til en egen oktoberfest under Fårikålfestivalen i Ringebu. Tirsdag var Dobloug og Onstad også på rekognosering etter egna lokale for «Doblougs malthus» i Ringebu. Her skal alle de hundretalls hjemmebryggerne i dalen kunne finne alt fra malt, til bryggeriets egne oppskrifter.
– Kanskje blir det kurs og foredrag her også, vi må først finne lokaler, sier han.
Produksjonen kan, slik anlegget står i dag, komme opp i 200 000 liter i året, og kan økes til 800 000 liter med flere gjæringstanker; da går tappeanlegget på maks.
– Får sving på produksjonen
Jon Forr starta Laagen bryggeri sammen med brygger Gunnar Wiig.
– Får Wiig ei rolle i bryggeriet framover?
– Han får tilbud om å fortsette her, ja, vi vil gjerne ha med Gunnar videre for å ta vare på kompetansen han har, sier styreleder Onstad.
Jon Forr sier han er veldig positiv til å få inn Dobloug som medeier og investor, i en virksomhet der han sjøl har han lagt ned 15 millioner kroner.
– Det var meninga mi fra starten å få til noe som kunne bli arbeidsplasser, og Dobloug er den rette til å få sving på både produksjon og distribusjon, sier Forr.
Doblougs investering faller heller ikke langt fra stammen.
– Min oldemor kjøpte faktisk Hågå med ølpenger fra Schous bryggeri, sier Dobloug.