Ole Jakob Grauphaugen og Pål Torsgård at publikum også til neste år kan la seg begeistre over festivalen på Kvamsfjellet.

– Tidligere gode tilbakemeldinger, gjør at vi har et press på oss for å levere. Vi har noe å strekke oss etter; det dreier seg om å «fin-tune». Målet er at Rondaståk skal gi en totalopplevelse det er verdt å dra til fjells for å oppleve, sier de, mens de sorterer puslespillbrikkene, de kvite lappene, som ligger på bordet framfor dem.

Mange har en mening

På lappene står artistnavnene skrevet. De som i skrivende stund er mest aktuelle. Her er det en god blanding av store navn og kanskje noe litt mer ukjent.

Guttene smiler lurt.

– Får vi disse artistene, skal vi være fornøyde, slår de fast.

– Det er publikum vi lever av, de er våre preferanser. Det har noe med å få bekreftelse på at det vi gjør er det rette, for vi har ikke denne festivalen for å kun ta med det som vi sjøl liker, sier Grauphaugen, og sikter til forrige ukes Facebook-status, der festivalen gikk ut og spurte følgerne om hvilke artister de ønsker seg. Innlegget er sett av nærmere 30 000 og har over 230 kommentarer.

– Vi fikk en enorm respons. Det er mange som har en mening, og mange som har ønsker. Noen av forslagene vil vi nok lytte til, forteller de.

En døråpner

Rondaståk arrangeres for femte gang neste år. I mars mottok festivalen prisen «Årets nykommer 2016» av organisasjonen Norske konsertarrangører, under By:Larm 2017.

– Prisen er helt klart en døråpner for oss. Den har gitt oss et navn, og artistene kjenner til festivalen, sier Torsgård, som får den første telefonen fra en artists management mens Dølen er til stede.

– En må begynne tidlig. Vi tar sikte på å være 95 prosent ferdigbooka i oktober, sier Grauphaugen.

Ikke som andre festivaler

Etter fire år med vekst, der årets festival slo rekorden i antall overnattinger på teltplassen, er de også opptatt av å være i utvikling.

– Vi hadde en voldsom økning på campen i år, og flere lokale valgte å være der hele helga. Det må vi ta mer høgde for neste år, og sørge for gode fasiliteter, sier Grauphaugen.

– Hvilken retning går dere artistmessig?

– Det skal være en god mix både av musikk en blir glad av og litt rock. Vi vil være forsiktige med ytterkantene, og vi ønsker ikke å nærme oss de andre festivalene i området.

– Hva tar dere med av gode erfaringer, og blir det endringer?

– Det vi så i år var at Postgirobygget midt på dagen lørdag var en suksess. Det var første året med den genren, noe som ga høg allsangfaktor. Å starte godt, er avgjørende for hele lørdagen, mener Grauphaugen.

– Spørsmålet er om en skal spare alle godbitene til kveld. Vi vurderer å starte før, og avslutte litt tidligere. Folk er slitne natt til søndag klokka 02.00, legger han til.

Artig puslespill

Duoen understreker at de er i første fase med planlegging og booking. Det er mange puslespillbrikker som skal på plass.

– Vi har ei ønskeliste. Så er det et økonomisk spørsmål oppi det hele også, sier Grauphaugen.

– Men dette er et artig puslespill. Det er en jobb vi ser fram til hele året, slår Torsgård fast.

Ser mot neste år: Pål Torsgård (t.v.) og Ole Jakob Grauphaugen er i full gang med å planlegge neste års Rondaståk. Foto: Bjørn Sletten
Stemning: 5000 publikumere besøkte årets Rondaståk. Rekordmange overnatta på campingen. Foto: Tor Larsen