Stubbrudbekken ved bommen øvst i Sødorp, fotografert mandag ettermiddag.

Stubbrudbekken ved bommen øvst i Sødorp, fotografert mandag ettermiddag.

Møkk rett i bekken

Stubbrudbekken i Sødorp ble mandag ettermiddag fylt med rennende møkk.

I følge landbrukskontoret i Nord-Fron, kommer avrenningen med møkk i fra et nydyrkningsområde rett opp for bommen inn til Peer Gynt Seterveg på Sødorpfjellet.

- Under arbeid med gjødsling løsnet en kobling på en slange. Det medførte ukontrollert spredning av møkk, som deretter rant ned i Stubrudbekken rett ved, forteller Skobrukssjef ved landbrukskontoret, Geir Groven til Dølen.


Ulberg vart Årets Midtdalsbonde

Fredag kveld vart utmerkinga Årets Midtdalsbonde delt ut, og i år gjekk den gjeve prisen til Hans Mathias Ulberg frå Sør-Fron.

 

Ber hytteeiere ta kontakt

Forurensningen har medført at alle beboere med brønnvann nede i Sødorp er blitt varslet om det inntrufne. Men landbrukskontoret har ingen varslingsrutine som innbefatter hytteeiere med egen brønn.

- Det er kun et fåtall husstander nede i Sødorp som har egen brønn, men vi har varslet dem det gjelder og bedt de være obs og følge med om vannet blir misfarget eller illeluktende. Vi må be alle hytteeiere som har brønn langsmed Stubbrudbekken nedenfor bommen og i området Tekomorkvegen mot Sulvollane, om å ta kontakt med kommunen så fort som råd. Vi må gjøre det som kan så ingen blir forgiftet, sier Groven.

Utover kvelden i går og i natt, har det blitt utført gravearbeider ved det aktuelle nydyrkingsfeltet for å stoppe tilsig av mer møkk ned i Stubbrudbekken.

Meir å lese på Dølen:
 
Blir lese nå:
 
Siste nyheter

Rådgiveren et tastetrykk unna

Snart kan elevene ved Vinstra vidaregånde skule kontakte Elevtjenesten via mobilen. Håpet er at pilotprosjektet skal gjøre kommunikasjonen litt enklere.

Høsttrender på catwalken

12 ulike butikker stilte opp på moteshow i Vinstrahallen torsdag kveld.

Innspill til utvikling av Vinstra

Ga råd til ordføreren

Når politikerne ber om innspill, får de svar! Femteklassingene Astrid og Sofie sendte like godt en liste med ønsker til ordføreren.

Jubileumskamp i Sorperoa

Vestsida fotballklubb feiret 40 år med jubileumskamp for veteranene.

Deler ut iPad til alle elevar i Nord-Fron

Satsar på barn og unge

Mulig musikk- og dramalinje på Lillehammer i 2018

Frykter unødig konkurranse med Vinstra

Kvamværene undrer seg over kunstverket i sentrum:

- Er det der ferdig?