Styret i Sykehuset Innlandet fikk i dag presentert administrerende direktør Alice Beathe Andersgaard sin innstilling til nytt hovedsjukehus i Innlandet. Debatten rundt lokalisering har rast i flere år og det har vært flere runder med utredninger og høringer. Nå er altså innstillingen klar.

Andersgaard anbefaler at spesialiserte tjenester innenfor somatikk, psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling samles i et nytt sjukehus ved Mjøsbrua.  Innstillingen bygger på en helhetlig vurdering av den faglige utredningen og høringsinstansenes innspill. 107 høringsinnstanser deltok i prosessen som pågikk i vår.

Hun understreker at det er langt frem til Mjøssykehuset står ferdig og at det dermed er god tid til forberedelser.

- Vi har ikke alle svar i dag, men dette er en unik mulighet til å utvikle og tilpasse aktiviteten i eksisterende sykehus parallelt med planleggingen av Mjøssykehuset. Slik kan pasientens behov og utviklingen av fagområdene bli ivaretatt gjennom fleksibiliteten vi får ved å tilby aktivitet i gjenværende sjukehus.

Styret i SI vil behandle saken i det kommende styremøtet 20. oktober. Det endelige styrevedtaket sendes deretter videre til Helse Sør-Øst.