Kort sagt består kunstverket av en trestokk, deler av en gammel møkkaspreder og en stor, rundt gråstein. Nå har også et armeringsnett funnet sin plass oppå kunstverket som er en del av kunstprosjektet Vegskille.

- Armeringsnettet er det jeg som har lagt der. Det var blant etterlatenskapene som lå gjenslengt rundt her etter kunsterne, sier Gunn Næprud Strandheim. Hun driver frisørsalong som nærmeste nabo til kunstverket og det vesle parkanlegget som også huser en fontene - dog uten innlagt vann.

Arbeidet om natta

Gunn vil ikke gi seg inn på uttale om kunstverket er pent eller hva det betyr eller symboliserer. Det hun etterlyser er informasjon fra det offentlige om kunstverket er ferdig eller skal bygges videre på, om det er sikret godt så det ikke raser ned og om det skal stå det for alltid.

- Jeg har jo fått med meg at dette kunstverket skulle bygges undervegs og at det skal fortette byen og sentrum. Hvordan vet nå ikke jeg, men det hadde vært greit om noen fra det offentlige kunne gått ut med litt informasjon og forklart både oss naboene og kvamværene generelt, hva det er som skal skje framover, sier Gunn til Dølen.

En annen nabo har reist til syden, blant annet for å få nattero. Frode Stenseng forteller på telefon fra Puerto Rico at han lå våken flere netter, ettersom kunstnerne arbeidet med vinkelslipere og annet bråkete verktøy natterstid når kunstverket tok form.

- Skal de sette igang igjen, så vil jeg gjerne få et nabovarsel om det medfører mer kunsterisk nattarbeid, sier Stenseng.

Er ikke ferdig

Leder for Kultur- og oppvekst i Nord-Fron, Ingebjørg Teigmoen Bergum, kan fortelle at kunstverket i Kvam, slik det står nå, ikke er ferdigstilt.

- Vi har ennå ikke fått overlevert det ferdige kunstverket, og sitter sånn sett ikke med noe formelt ansvar, men vi vil få en lokal entreprenør til å sjekke vedrørende sikkerheten. Når det gjelder nattarbeidet, så få vi vurdere å legge føringer på at det ikke skal forekomme når verket skal fullføres. Vi tar kritikk på at vi ikke har informert godt nok rundt denne byggeprosessen, sier hun til Dølen

For kunstverket i Kvam skal fullføres om ikke så lenge. Kunstkonsulent Eivind Slettemeås, er engasjert i prosjekt Vegskille som kunstverket er en del av.

- I løpet av november skal kunstverket stå ferdig , og kunstnerne ønsker besøk mens de fullfører arbeidet - det er på en måte en del av kunstprosjektet i det offentlige rom. Så jeg håper det blir en god avslutning fram mot ferdigstillingen av kunstverket. Hvor lenge det kommer til å stå blir avgjørt når det står ferdig i løpet av november, sier Slettemeås til Dølen.

Kunstverket har blitt bygget undervegs, spesielt på natterstid, i følge naboene. Foto: Tone Sidsel Sanden