- Etter at det ble kjent søndag kveld, er det er flere som har stilt spørsmål og uttrykt bekymring over planene, så det er viktig å få en avklaring på hva det vil bety, sier ordfører i Sør-Fron, Ole T. Muriteigen.

Elever fra Lillehammer-området har fram til nå måttet velge mellom Vinstra og Gjøvik for tilsvarende skoletilbud, men det kan det altså bli en slutt på til neste år. Det ligger nemlig an til å komme tilbud om musikk og drama-linje ved Lillehammer videregående skole fra neste høst, skriver GD. Bak initiativet står komponistene og produsentene Magnus Beite og Stein Berge Svendsen, begge lokalisert på Lillehammer.

Kutt friskt i minnet

Muriteigen minner om at skolen i flere runder har opplevd kutt og endringer, noe som ligger friskt i minnet.

- Vi kan ikke akseptere opprettelse av nye tilbud som skal gå på bekostning av det veletablerte som allerede finnes ved Vinstra vidaregåaende skule.

Etter at saken ble kjent, har Muriteigen vært i kontakt med Anne-Marte Kolbjørnshus, som er leder for komiteen for opplæring og kultur i Oppland fylkeskommune.

- Jeg har fått svar fra Kolbjørnshus, vi er invitert til et møte 25. oktober og det tror jeg vi skal få til. Vi må nesten komme tilbake til hvem som blir med, men det er positivt med såpass rask tilbakemelding.

- Ikke dansetilbud

Kolbjørnshus forstår at folk kan begynne å lure på prioriteringen, men at det er viktig å presisere at tilbudet ikke vil bli en blåkopi av med det som allerede eksisterer på Vinstra.

- Vi er opptatt av å ivareta det vi har, vi har ikke kasta oss over dette uten å tenke gjennom det. Det vil ikke bli noen ny linje for dans på Lillehammer, kun musikk og drama. Tilbudet vil dermed ikke konkurrere med dansetilbudet på Vinstra, som kanskje er det viktigste. Det vil også ligge tettere på musikk- og filmbransjen, blant annet med samarbeid rettet inn mot filmutdanningen ved høgskolen og fagmiljøer i byen. Det blir viktig å formidle at det nye tilbudet ikke vil bli som de eksisterende, spesielt opp mot nye elever.

Hun påpeker at kulturnæringen er den hurtigst voksende her i landet og at det er viktig å "være på" for å utnytte muligheten som finnes.

Endelig vedtak om nye skolelinjer gjøres i fylkesutvalgsmøtet 7. november.

Ordfører i Sør-Fron, Ole Tvete Muriteigen, er bekymret for hva et nytt tilbud vil si for linja ved Vinstra vgs.