– Nå må dere spise sveler, jeg sto opp tidlig for å steke!

Leder Arnhild Baukhol sender et stort fat rundt bordet mens de ni andre skuespillerne i Ringebu amatørteater og regissør Tore Westbye bryter av prøvene for en kaffepause. Det er revyøving i Fåvang. Kaffekopper fylles opp, det blas gjennom manus og diskuteres. Latteren sitter løst rundt bordet.

Jubileumsforestilling

I år er det 30 år siden amatørteateret satte opp sin første revy, noe som selvfølgelig skal feires med – nettopp – revy.

3. november har revyen KvitfjOLs – det smell i dørom premiere på Tromsvang.

To år har gått siden forrige revy og nå har kriblingene for alvor tiltatt i forsamlinga. Fortsatt gjenstår terping og de siste små tilpasninger, før forestillinga til slutt er klar for å presenteres publikum.

«Geniet fra byen»

– Denne katten ramler alltid ned på beina. Det er mye arbeid, men vi rekker det til slutt, sier regissør Westbye.

Han omtales som «geniet fra byen» av skuespillerne, selv om lokal humor nok ikke er hans spesialitet.

– Jeg opplever at ting kan gå under radaren, at det er noe jeg ikke syns er morsomt, men så ler folk og jeg skjønner ingenting. Så jeg må tilpasse meg humoren lokalt, forteller han humrende.

Publikum kan vente seg et skråblikk på flere dagsaktuelle saker når revyen sparkes i gang neste uke.

– Det blir jo litt av hvert av lokalt stoff, men det blir aktuelt, forsikrer Baukhol.

– Bør skjelve i buksene

Det forsikres også om at utabygdsfolk vil kunne finne revyen artig, for heller ikke folk i storbyen sitter trygt.

– Både lokalpolitikere og utsendte fra høyere kretser i Oslo bør skjelve i buksene! Vi kan jo foregripe saker og fortelle hvordan det skulle ha vært, skyter lederen inn, til latter fra de andre.

Arbeidet med revyen startet i august i fjor. Hvor mange timer med øvelse som ligger bak er usikkert, men at det er en tidkrevende prosess, skriver alle under på. Men mye jobb til tross, de understreker at det er mye moro også.

Pausen er over og neonfargede refleksvester, hjelmer og stoppskilt finnes fram oppe på scenen. Det er mulig det skal handle om veg ...

Organisatoren: Regissør Tore Westbye prøver å sy sammen forestillingen. Foto: Silje Josten Lien