Bråtebekken er temmelig fersk dom daglig leder, eller vert, som han liker å kalle seg, ved GudbrandsGard Hotell. Hans morfar kom fra Ringebu, og han har sterke bånd til bygda. Det passet derfor bra at han havnet i Kvitfjell for tre år siden. Men det var egentlig forfatter han skulle bli, forteller han til Dølen.

– Dere åpner bakken til helga. Hvordan ser vintersesongen ut?

– Det ser veldig lovende ut. Akkurat nå ligger vi 24 prosent over bookingtallene i forhold til samme tid i fjor. Vi starter julebordene snart, og vi har fullt juleopplegg. Vi skal også arrangere en heidundranes nyttårsfest på hotellet.

– Og som vanlig er det World Cup i Kvitfjell?

– Ja, og det er stort for oss. Høydepunktet er når Kjetil Jansrud, kongen av Kvitfjell, kommer til gards før verdenscuprennene i mars. Da er det en egen stemning her. I fjor var det fullt med folk både ute og inne som tok i mot Jansrud.

– Du er temmelig ny i Kvitfjell, Christian. Hvordan havnet du her?

– For det første har jeg stått på ski og alpint siden jeg klarte å gå. Jeg elsker alt rundt det å gå på ski, eller kjøre alpint. Bare det å komme til hotellet eller hytta etter en skitur. Jeg har tatt utdannelse som skiinstruktør i Sverige, og det var det som gjorde at jeg kom til Kvitfjell første gang.

–Og nå sitter du her som daglig leder?

– Kall meg heller vert. Her er alle verter, så da er jeg vel en slags sjefsvert, da.

– Vi har hørt rykter om at du har gitt ut barnebøker. Fortell!

– Jeg er veldig glad i klassiske romaner, og planen min var å skrive romaner og å bli forfatter. Jeg fikk ideen om en barnebok da jeg var på skitur med broren min. Vi satt og spiste burgere til lunsj. Da falt det ned en historie om Birger bilberger og burgermysteriet. Den kom i 2005, ble trykket i to opplag og solgte 7000 eksemplarer. Både den og de to andre bøkene om Birger bilberger er utsolgt.

– Og det ble nesten TV-serie av bøkene?

– Det stemmer. Det var snakk om en TV-serie i NRK. Både manus og piloten var utarbeidet, finansiert og innspilt, og alt lå bra an. Så vant Aleksander Rybak Melodi Grand Prix, og NRK måtte innskrenke andre budsjetter for å få råd til finalen året etter. Jeg har aldri likt den låta.

– Jobberfaring ellers?

– Både før og etter forfatterskapet, har jeg vært journalist. Jeg begynte i lokalavisa mens jeg gikk på skolen. Jeg jobbet fem år i Dagens Næringsliv, og har jobbet med journalistikk helt til jeg begynte i markedsavdelingen i AlpinCo i 2014.

– Du har sterk tilknytning til Ringebu?

– Morfar vokste opp i Ringebu. Vi har beholdt et lite hus i Tollmoen, og oldefars jaktbu ved Abborsjøen. Vi trives der, og har vært i Ringebu stort sett hver eneste ferie siden jeg var tre måneder gammel. Og det er jo indirekte årsak til at jeg har endt opp her i Kvitfjell.

– Hva er det beste ved å jobbe i hotellbransjen, synes du?

– Det er vanskelig å velge ut én ting, for jeg tror at skal en trives i jobben på et hotell, må en gå helt og fullt opp i den. Rett og slett bare gjøre det som må til for at gjesten skal ha det bra. Hvis jeg skal peke på én spesiell ting, vil jeg si at det beste med jobben er å kunne utvikle GudbrandsGard til å bli et bra skihotell i en destinasjon som stadig er i utvikling.