Kvitfjell alpinanlegg var nominert sammen med de to andre kandidatene, Bjarne Slapgard og Hans Dalberg.

Penger til fellestiltak

Formålet med denne prisen er å stimulere til næringsmessig verdiskapning i Midt-Gudbrandsdal. Den har vært delt ut i mange år, og den første ble tildelt fåvangingen Gunnar Horten, gründeren bak blant annet ferdighuskjeden «Horten Hus». I fjor var det Peer Gynt As som fikk prisen. Sjølve «Verdiskapningsprisen er på 10 000 kroner, samt diplom. Tildelt beløp skal bedriften som vinner bruke til fellestiltak for de ansatte.

God utvikling i Kvitfjell

Juryen, som består av styret i Midt-Gudbrandsdal Næringsforening, hadde i sin begrunnelse vektlagt flere faktorer som grunnlag til at Kvitfjell ble prisvinner. Blant annet den store verdiskaperen hele Kvitfjell er, ved at de direkte og indirekte sysselsetter flere hundre peroner hvert år. Kvitfjells rolle i World Cup i alpint, som rennarrangør med høy status siden 1993, er også vektlagt.

Sist, men ikke minst, påpeker juryen den siste satsingen i Kvitfjell med nye utbygginger av ei fjellside og markedsføringen mot familiesegmentet. Den store verdien det høye antall hytter i Kvitfjell har for regionen, er også vektlagt.

Tar vi med at Kvitfjell kan vise til en fjorårssesong med økt omsetning og godt millionoverskudd, så er det vel liten tvil om at juryen har kåret en verdig vinner av vår lokale verdiskapningspris.

Utdeling på Rudi

Sjølve prisutdeling foregikk på Rudi Gard onsdag.

Da prisvinnerens ansikt utad, daglig leder i Kvitffjell, Odd Stensrud, ble intervjua i Dølen forrige uke, sa han at han var glad for nominasjonen.

– Det er hyggelig for oss å være på denne lista. For oss er det viktig å ha et godt renommè lokalt, og at kommunen og folk er stolte av Kvitfjell, sa Stensrud, som også tilføyde viktigheten av at Kvitfjell har status som nasjonalanlegg.

– Å drive videre etter OL som et rent idrettsanlegg villle ikke vært mulig. Nasjonalanleggstatusen har vært avgjørende.