Gudbrandsdal energi har (GE) i løpet av dagen halvert antall kritiske punkt lang linjenettet. Nå er spørsmålet hva de sterke vindkastene som er spådd, vil kunne forårsake.

- Det kan slå begge veger for oss. Enten blåser vinden trærne tomme for snø så de bli lettere og reiser seg vekk fra linja. Eller de blåser inn på linjenettet, grunnet sterke vindkast, og kan dermed forårsake blinking eller strømbrudd, sier nettsejf hos GE, Svein Ove Ånsløkken. GE har gjennom hele helga et operativt beredskapsrom som styrer  og koordinerer beredskapsmannskapene.

Trafohavari i Sør-Fron

I løpet av dagen idag har GE blant annet opplevd kræsj av en trafo og feil på nettet i Nordre Lia i Sør-Fron. Men de har også fått rensket opp flere områder ved bruk av planlagte strømbrudd og varlsing.

- Linja til Skåbu er nå ryddet og vi har fått rettet flere kritiske punkt på arbeidskartet.  I morgen fortsetter vi på linja mellom Vinstra og Kvam på båe sider av Laugen. Samtidig har vi mannskaper ute fra i morgen tidlig når det lysner. De må ta det de kan og rekker, sier Ånsløkken som innerst  inne har et lite håp om at mildvær og sterk fønvind kan lette på den bokstavelig talt overhengende fare fra tunge trær langs linja.

- Erfaringsmessig kan jeg si at som oftest blir en bedring en mildere vær og vind. Men her er det så massivt og mye kan skje både med tanke på hvordan vinden tar tak i topografien og hvordan trær og greiner er i posisjon når vinden tar tak. Vi får bare vente og se, og det som skjer kommer på vårt avbruddskart, sier Ånsløkken til Dølen.