- Vi baserer oss på lokale råvarer, det er det vi mener er kortreist, sier Linda og Lars Eggen i ei pressemelding.

På gården Eggen i Espedalen driver de småskala foredling av fisk, 750 meter over havet. Innhentinga av fisken, for det meste ørret og sik, står de sjøl for, i tillegg til leveranser fra andre lokale leverandører. Blant produktene finnes rakfisk, varmrøkt sik og sikkaviar.

Stor delegasjon

Jotunheimfisk er inne i sitt tolvte år som produsent. Til vanlig produserer paret kortreiste fiskeprodukter, men i disse dager forberedes de det som nok blir litt mer «langreist» fisk.

Neste uke skal ekteparet, sammen med en stor delegasjon fra hele landet, vise seg fram på messa Grüne Woche i Berlin. 19-28. januar arrangeres den internasjonale messa for landbruk, mat og reiseliv i den tyske hovedstaden, flere hundre tusen besøkende er innom i løpet av arrangementet.

Tre fra Gudbrandsdalen

Flere av produsentene som Gudbrandsdalsmat representerer er plukket ut til å delta på messa. I tillegg til Jotunheimfisk, skal også matprodusentene Moe Gard i Øyer og Stensgård/Billingen seterpensjonat i Skjåk stille.

I Berlin skal de stå på standen til Fjell Norge - et nettverk bestående av kommuner, regionråd og fylkeskommuner i Sør-Norge, som alle har fjellet som en sentral del av ressursgrunnlaget sitt. I sentrum står lokalmaten. Nettverket stiller med 24 aktører og 10 kokker/kokkelærlinger under arrangementet.