Det har seg nemlig slik at medlemmer og varamedlemmer i Nord-Fron formannskap, også sitter i styret i Stiftelsen Peer Gynt -  som igjen er eier i Peer Gynt AS.

Fra fire til to år

Dette gjelder ordfører Rune Støstad med varordfører Anne sletten som personlig vara, og opposisjonsleder Olav Røssum med Øyann E. Brandstad som personlig vara.  Alle fire er medlemmer  av formannskapet. Dermed vil fire av sju faste representanter i formannskap bli å regne som inhabile når saker angående stiftelsen og Peer Gynt AS skal omhandles. Dette er særlig aktuelt under den årlig budsjettbehandlingen når økonomiske tilskudd til Per Gynt-stemnet står på agendaen.

Disse fire politiske representantene er valgt for fire år, men etter politisk initiativ, skal nå saken opp for at nye medlemmer skal velges for  de resterende to åra av inneværende kommunestyreperiode.

Nye navn i styret

Rådmannsledelsen i Nord-Fron kommunes administrasjon, har ingen innstilling i saken eller til hvem som kan velges. De ser på det som nyttig om stiftelsesstyret og administrasjonen sammen ser på vedtektene, og at stifterne har en dialog om hvordan en skal foreta valg til styret.

Ordfører Rune Støstad, ser for seg at nye folk inn i stiftelsens styre, kan være en god og praktisk løsning.

- Dette har vært et problem i mange år. Nå vil vi rydde opp i det så vi unngår slike habilitetsproblemer i formannskapet og bruk  av flerfoldige vararepresentanter. Det mest sannsynlige er at formannskapet legger på bordet noen nye navn, som deretter presenteres for kommunestyret som mulige nye styremedlemmer eller varamedlemmer i stiftelsen for to og to år framover, sier Støstad.

- Er det et krav at ordfører og opposisjonsleder skal være representert i stiftelsens styre?

- Nei, det er det ikke. Det viktigste er at vi får på plass folk som kan representere kommunens interesser på en god måte i styret, sier Støstad.