Og ganske riktig: E-postene var slettes ikke sendt fra Kari.

- Det var mange som tok kontakt med meg ved 8.30-tida mandag morgen og fortalte at de hadde fått en rar e-post fra meg. Den var ikke sendt av meg, så kontoen min har blitt hacka, sier Gryttingslien.

- Både ekkelt og skummelt

I e-posten står det at at Kari har vært på tur til Donetsk i Ukraina, og blitt frastjålet pass og kredittkort. Derfor trenger hun hjelp til å komme seg på flyet i form av et pengelån.

- Jeg har da altså ikke vært på reise til Ukraina, slår Gryttingslien fast.

- Jeg synes dette er både ekkelt og skummelt. Alt inne på e-postkontoen min er borte, både av lagra mailer og adresser. Jeg tror ikke jeg har noe farlig i mailene mine, men det er ikke noe hyggelig likevel, sier hun.

Gryttingslien har vært i kontakt med politiet, som ikke får gjort så mye annet enn å gi gode råd.

- Vi råder folk til å blokkere, eller å ikke åpne og svare på e-poster som er misstenkelige. Det er mye slik i omløp, sier politibetjent Marte Mork til Dølen.

Gryttingslien synes det er greit at folk blir gjort oppmerksomme på e-postene som er sendt ut.

- Ofte ser en lett at slike er falske, enten ved at det ligger noen vedlegg, eller at det er ukjente navn som avsender. Det er eklere når det er ditt eget, og et lokalt navn, som blir brukt. Jeg mener sjøl at jeg har vært forsiktig med å åpne noe, så hvordan hackinga har skjedd, vet jeg ikke. Dette er en påminner om å være ekstra forsiktig, sier Gryttingslien.