Kampen gikk over seks runder med høyre arm i tungvektsklassen, og ble arrangert lørdag kveld på Fefor Høyfjellshotell. Og for en kamp det ble.

- Dette er den råeste håndbakkonkurransen jeg noen gang har sett, sa speaker Frode Andersen som selv er i norgeseliten i håndbak.

Skal møtes igjen

Godt over 100 tilskuere omkranset kveldens arena - dansegulvet på Fefor Høyfjellshotell. Det ble en jevn kamp med mange glipptak, så reimer måtte tas i bruk for å holde nevene til de to karene samlet i et grepa tak. Robert måtte vinne fire av de seks kampene for å bli verdensmester, men han vant bare to av dem. En halvtimes tid tok det før verdensmesteren var kåret.

- Skal jeg ha noen unnskyldning, så må det være at jeg rett og slett ikke fikk pumpet i gang musklene nok, og at reimene var litt for stramme.  Men alt i alt var han bedre enn meg, denne gangen, sier Robert til Dølen rett etter at kampen var over.

En svett og blid kanadier gjorde som han sa på forhånd, tok med seg tittel og trofe hjem til Canada.

- Roger er sterkere enn noen gang, det kjente jeg.  Jeg er 42, han er i 20-årene, og han har en stor karriere foran seg. Men, vi skal møtes igjen og slåss om VM-tittelen nok en gang - "Thats for shure", sa verdensmesteren.

Regjerende verdensmenster, Devon Larrat, vant fire av seks runder mot Robert Stakston.