Godt over 100 ungdommer deltok i helgas LAN-party i Vinstrahallen. Laget som vant hovedkonkurransen kunne dele en pengepremie på 5000 kroner.

- It-selskapet Abaris på Kvam hadde sponset oss med denne pengepremien, og det var nok ekstra gjevt å ha en såpass stor sum å lokke med i hovedkonkurransen, sier Ronja Beitdokken Tokvam og Ivar Spjotum. De to sto som ansvarlige av arrangementet i samarbeid med avgangsklassen i dataelektronikk på Vinstra vidaregåande skule.

En sosial møteplass

Dette LAN-arrangementet har nå vært arrangert i Vinstrahallen på denne tida gjennom flere år. Hovedsakelig er det gutter som deltar, men noen få jenter er også med.

- Det var bare to jenter med og spilte i år, men det er i alle fall en dobling fra fjoråret da det kun var ei jente med. Uansett kommer det mange venner på besøk, både gutter og jenter, og blir med på det sosiale gjennom hele helga. Så dette er blitt en fin møteplass både for de som liker å spille data, og for de som vil henge med vennene sine gjennom partyet, sier Ronja og Ivar, som takker både datalærer og lokale sponsorer for god støtte og godt samarbeid.

- God og velvillig støtte hele vegen, og ungdsomsklubben styrte kiosken døgnet rundt. Så dette gikk greit og uten nevneverdige problemer, sier de to "LAN-managerne".

"Ægde" motstanderne

Og når det gjelder laget med "gutta-krutt" som vant hovedkonkurransen og pengepremien, så var det en kameratgjeng fra Vinstra og Kvam. Hovedkonkurransen gikk i spillet "Counter strike global offensive", der lag kjemper mot hverandre i et krigersk miljø og antall "kills" er avgjørende. Vinnerlaget hadde bare en felles uttalelse etter seieren:

- Oss ægde døm!

Ronja Beitdokken Tokvam og Ivar Spjotum styrte LAN-partyet i Vinstrahallen.