Møtet var det tredje såkalte verkstedmøtet i prosjektet "Vinstra 2046". Arkitektfirmaet White arkitekter, presenterte sine første skisser etter innspill fra de to først møtene.

- Nå skal byen bygges videre i et langt perspektive. Arkitektenes skisser gir oss en pekepinn og visualiserer hvilke muligheter vi har til å bygge et levende og attraktivt sentrum, sa ordfører Støstad i forkant av møtet.

Økonomi og realisme

Til stede var en blanding av lokalpolitikere, byråkrater fra kommune og fylke, næringslivsfolk, grunneiere og representanter fra lag- og organisasjoner og ungdommen - og noen få fra den gemene hop av befolkningen. Av de uløste spørsmål kan nevnes:  hvordan skal et billøst Vinstra sentrum fungere?, Hva er defineringen på de omtalte møteplassene, og hvor mange av dem skal det være? Hva er de grunnleggende verdier i dette prosjektet? Og til slutt spørsmålet om hva som er økonomisk realistisk i dette prosjektet.

Ingen ga noen konkrete svar på dette, men Ottas byplanlegger, Ole Aasaaren, var innleid til å komme med noen gode råd og erfaringer fra prosjektet "Otta 2035".

- Det hele er et spørsmål om hvordan man skal komme til målet. Få vekk det urealiserbare fra planene deres, og lag dere et grundig strategidokument og en planstrategi som skal følges, var hans anmodning.