Dronningsetra skal være med på å knytte rutenettet i Langsua nasjonalpark sammen med vandrerutene i Jotunheimen. Den Norske Turistforening er i besittelse av mer enn 550 hytter, men denne vil bli DNT Gudbrandsdalens første.

Hytta skal plasseres ved Strålvatnet, med utsikt mot Sikkilsdalen, Jotunheimen og Skåbu, melder foreninga i en pressemelding.

- Den vil bli liggende som en flott seterstøl i Jotunheimens forgård. Med litt over 30 sengeplasser blir den svært godt egnet til skoleklasser og grupper. Hytta blir et viktig bindeledd og åpner for en rekke fine turmuligheter, forteller Magnar Brattlien, styreleder i DNT Gudbrandsdalen.

Den nye hytta blir liggende i nærheten av kongefamiliens egen hytte, Prinsehytta.

- Dette er et område Hennes Majestet Dronningen har hatt sterke bånd til i mange år. Med sine små og store turer er dronning Sonja en inspirasjon for oss alle. Hun løfter frem hva det å være i naturen gir oss både fysisk og psykisk. Å knytte navnet hennes til en hytte i et område hun har et spesielt forhold til, er vår måte å vise at vi setter stor pris på Dronningens innsats for turglede og friluftsliv, uttaler styreleder i DNT, Berit Kjøll.

Ordfører i Nord-Fron, Rune Støstad, sier det er hyggelig at DNT Gudbrandsdalen velger å knytte navnet til den nye hytta til kongefamilien. Byggeprosjektet er positivt mottatt av kommunen, opplyser turistforeninga lokalt, som håper å komme i gang med bygging til sommeren.

Den nye DNT-hytta skal ikke ligge så langt fra kongefamiliens egen hytte, Prinsehytta i Sikkilsdalen, som ble ferdigbygd i 1902. Foto: Arkivfoto