LAN-partyet fra fredag til søndag ble arrangert av avgangsklassen i datelektronikk på Vinstra vidaregåande skule.

– Dette er blitt en tradisjon for avgansklassen og primært et tilbud til de mellom 14 og 18 år. Da synes vi det er litt for voldsomt at kommunen skal ta såpass stor leie. De reklamerer også på sine hjemmeside at arrangement for de under 18 år skal ha fri leie, sier Ronja Beitdokken Tokvam og Ivar Spjotum var managere for LAN-partyet i Vinstrahallen.

Åpen for de over 18

Arrangøren åpnet for at de over 18 år skal kunne delta, men det var av praktiske årsaker, slik at vennegrupper av 18- og 19-åringer kunne delta sammen.

- Det var kun èn deltager over 18 år som deltok gjennom hele helga, vi kunne i det minste fått en reduksjon i leieprisen fra kommunen. Heldigvis fikk vi 5000 kroner i støtte fra ungdomsrådet. Uten den støtten, samt private sponorer, hadde arrangementet hengt i en tynn tråd, forteller Ronja og Ivar.

Politisk vedtatte regler

Kultursjef i Nord-Fron, Ingebjørg Teigmoen Bergum, styrer kommunens kulturbygg.

– Arrangement faller ikke inn under ordningen fri leie, og det står i de politisk vedtak vedrørende leie av kommunale bygg. Hadde det vært øvingskvelder som til for eksempel korps, så ville det vært gratis, informerer Bergum.

– Dette er blitt en fin møteplass både for de som liker å spille data, og for de som vil henge med vennene sine gjennom helga og partyet, sier Ronja og Ivar, som takker både datalærer og lokale sponsorer for god støtte og godt samarbeid.

– God og velvillig støtte hele vegen, og ungdomsklubben styrte kiosken døgnet rundt. Så dette gikk greit og uten nevneverdige problemer, sier de to «LAN-managerne».

«Ægde» motstanderne

Og når det gjelder laget med «gutta-krutt» som vant hovedkonkurransen og pengepremien, så var det en kameratgjeng fra Vinstra og Kvam. Hovedkonkurransen gikk i spillet «Counter strike global offensive», der lag kjemper mot hverandre i et krigersk miljø og antall «kills» er avgjørende. Datakrigerne som vant hadde bare en felles uttalelse etter seieren: - Oss ægde døm!

Vinnerne: Vinnerne av LAN-partyets hovedkonkurranse: Fra venstre: Robin Ulekleiv, Oliver Brendemoen, Erland Lien, Elias Krok, Jørgen Teigen, og foran, Kristofffer Bruus Larsen. Foto: Tor Larsen