Det er eiendomsselskapet Gaus AS som står bak Vinstras hittil største leilighetsprosjekt. Elleve leiligheter skal bygges på den gamle vegkrotomta mellom Øvregate og Nedregate i Vinstra sentrum.

Den første er solgt

14 personer møtte opp til presentasjonen, blant disse var det flere som signaliserte interesse for å kjøpe.

- Vi har vært i kontakt med andre folk som også  er interessert i å kjøpe, men som var forhindret i å møte opp under presentasjonen. Den første leiligheten er allerede solgt, og vi tror det skal gå greit å selge seks leiligheter før vi setter i gang riving av kroa og bygging av leilighetene. Sjølve rivingen av vegkroa klarer vi på et par uker, forteller Åge Melbø i Gaus AS.

Leilighetene skal bygges over fire etasjer med størrelse fra 74 til 127 kvadratmeter, og i prisklassen fra 2,5 til 5,2 millioner kroner. De største og dyreste, er to leiligheter i toppetasjen. I kjellereretasjen blir det parkeringsgarasje med boder. Det er entreprenørfirmaet Bakken Bygg på Vinstra som skal stå for byggingen.

- Her brukes det store, ferdige betongelementer som vegger og tak. Dette leilighetsbygget klarer vi å sette opp og gjøre innflyttingsklart med en byggeperiode på ca ett år, forteller byggmester Mange Bakken i Bakken Bygg til Dølen.