Statens vegvesen skal teste sikkerhetsutstyret i Hundorptunnelen og Teigkamptunnelen på E6 neste uke.  Mens dette arbeidet pågår, blir tunnelene nattestengt.

Tester og stenger

Arbeidet starter i Hundorptunnelen natt til tirsdag. Alle installasjoner og alt utstyret som har med sikkerhet å gjøre skal testes av Vegvesenets elektro-entreprenør. Blant annet vil alt utstyret som brukes for å varsle Vegtrafikksentralen om hendelser og folk som trenger hjelp i tunnelen bli testet grundig.

- I moderne vegtunneler er vi pålagt å teste sikkerhetsutstyret tre ganger i året. Det er viktig at kameraer, nødtelefoner, brannslokningsapparat osv. fungerer som de skal til enhver tid. Under disse testene vil vi også sjekke vifter, lys og skilt, for å kontrollere at de kan overvåkes og styres som forutsatt av Vegtrafikksentralen, om det skulle oppstå en nødsituasjon, sier byggeleder Morten Heby i Statens vegvesen.

Testinga tar to kvelder og netter i hver av tunnelen. Det betyr at E6 Hundorptunnelen blir stengt i tidsrommet kl. 20 – 06 natt til tirsdag 20.2. og natt til onsdag 21.2. E6 Teigkamptunnelen blir stengt fra kl. 20 til 06 natt til torsdag 22.2. og natt til fredag 23.2. Omkjøring blir på gamle E6 forbi begge tunnelene.