I disse dager er det 30 år siden Peer Gynt kjøpesenter etablerte seg i Lomoen på Vinstra. Dette ble naturlig nok markert med gode tilbud og underholdning.

Litt historikk

Det var ringbuingen Gullbrand Aaløkken som var gründeren bak kjøpesenteretableringen - det første i dalen. Ideen fikk han etter et besøk på kjøpesenteret "Spareland" i Mjøndalen, fortalte han til Dølen i et intervju i forbindelse med senterets 20-årsjubileum i 2008. Etableringen av kjøpesenteret skapte motsetninger lokalt. Mange spådde at Nedregate ville tømmes for det meste av butikker, og så skjedde. Sett i lys av nye E6, så ville det vel skjedd uansett. Og det ble vel heler ingen hemsko for Vinstra å ha et handelsmiljø etablert i Lomoen før nye E6 kom.

- Sentergründer Gullbrand Aaløkken kommer i kveld til jubileumsmiddagen. På tross av mye OL-sport på tv, fint vær og kollisjon med skirennet Furusjøen Rundt, så er det  bra med folk her, kunne senterleder Ingunn Skurdal fortelle da Dølen var innom.

På plass var også to andre senterveteraner. Ingrid Ivarson og Randi Flækøy serverte kaffe og kake til folket, og det samme gjorde de på åpningsdagen i 1988.

- 30 år sea og oss e spent like gode, sier de to spreke og blide damene.