Detaljreguleringen innebærer endret tillatt areal for kjøpesenter og detaljhandel i dette området, som står i samsvar med sentrumsgrensene på Vinstra.

Høringsrunden for detaljreguleringen gikk ut den 18. februar.

Innenfor og utenfor sentrum

De omtalte områdene består i hovedsak av arealene der Peer Gynt kjøpesenter er etablert og nabotomta - den gamle fotballbanen til Vestsida som er regulert til næringsareal. Det meste av resterende areal i Furulund næringsområde, er utbygd av Coop-systemet.

Detaljvarehandel

Peer Gynt kjøpesenter ligger i dag på et område som tillater detaljhandel på fem tusen kvadratmeter, i planforslaget åpnes det for at dette kan økes. På nabotomta, Vestsidas gamle fotballbane, kan derimot areal til detaljhandel ikke være mer enn 1500 kvadratmeter.

Eierne av Peer Gynt kjøpesenter, Utstillingsplassen Eiendom AS, har opsjon på kjøp av nabotomta fram til 1. juli i år. De har nå foretatt grunnundersøkelser på denne tomta. I fjor høst tegnet også Nord-Fron kommune inn et beredskapssenter på denne tomta.

- Ut over disse grunnunderesøkelsene, så har vi ikke fått noen konkrete signaler om hva de vil bygge, eller om de vil benytte seg av opsjonen. Beredskapssentret er også skrinlagt, så denne detaljreguleringsplanen er ikke så aktuell at den vil bli prioritert til å bli ferdigstilt. Vi kan leve greit med den planen vi har inntil vi vet hva som konkret skjer i Furulund, og vi må bruke tid og ressurser på området ved TIP-bygga. Det er et område vi eier, og der er en del konkretisert, sier leder for areal og næring i Nord-Fron kommune, Egil Tofte til Dølen.

Nytt kjøremønster

Blant innspillene til detaljreguleringsplanen, er det Statens vegvesen som har kommet med det som kan medføre større endringer fram i tid. De vil ha en trafikkanalyse omkring kryssløsninger og kjøremønster ved Vinstragata. Vegvesenet foreslår blant annet å flytte innkjøringen til Peer Gynt senteret fra Vinstragate lenger vesover, og vurdere en ny kryssløsning over til Vinstra Handelspark.

- Dette fra vegvesenet får vi forholde oss til når vi vet hva slags næring som kommer på den gamle forballbanen til Vestsida, sier Tofte til Dølen.

Furulund næringsområde: Peer Gynt kjøpesenter ligger innenfor Vinstras sentrumsone, mens nabotomta, den gamle fotballbanen til Vestsida, ligger utenfor sentrumssona. Foto: Illustrasjon