Det er et yrende liv på den nordiske ambassaden i Berlin. Rundt femti komponister fra hele Norden er på speeddate med internasjonale regissører og filmprodusenter.

– En av dem jeg skal møte er en polsk produsent jeg har jobbet med tidligere, men jeg vet ikke om han husker meg. Og så er det en tyrkisk produsent som har laget noen fine filmer jeg gjerne vil bli bedre kjent med, forteller Myhr før han kaster seg ut i hurtigmøtene i ambassadens kantine.

Ni minutter har de på seg, før de må skifte bord og presentere seg for en ny bransje-date. Hvis han er heldig kan kontakter her gi jobbmuligheter utenfor Norge og Norden.

Nerding på høyt nivå

Det er de nordiske komponistforeningene som står bak initiativet, og er en del av Nordic Film Music Days, som har samlet komponister til foredrag og sosiale sammenkomster de siste ni årene.

– Man sitter mye i studio isolert og alene. Så det er veldig stas å få møte de andre som jobber med det samme som deg. Dele gleder og sorger. Det kan fort bli nerding på veldig høyt nivå, ler Myhr.

Men komponisten fra Ringebu har også en annen grunn til å være i Berlin denne uka. Han har skrevet musikken til Christian Los nye film som hadde norgespremiere i forrige uke, og tysk premiere under den internasjonale filmfestivalen i Berlin denne uka. Det er ikke første gang han har jobbet med regissøren fra Vinstra.

– Jeg var på Berlinalen i 2010 med «Bestevenner». «Los Bando» vår fjerde film sammen, oppsummerer Myhr.

Mange jern i ilden

– Filmen har fått fantastisk respons. Det er hyggelig at anmelderne liker filmen, og vi gleder oss til å vise den her. Men det er ganske spesielt å oppleve hvordan de live-dubber filmen på tysk fra en kommentatorboks bakerst i kinosalen. Det er litt surrealistisk, men tyske ungdommene er vant til at det skal være sånn.

Myhr har mange jern i ilden. Han skriver jevnlig musikk til forestillingene i Hunderfossen, og jobber med et par forestillinger, blant annet «Peer Gynt» som skal settes opp på Akershus Festning i Svein Sturla Hungnes regi i juni. I tillegg jobber han med en egen plate som skal bli klar i løpet av året.

Kontakter: I helga gjaldt det for komponisten fra Ringebu å få internasjonale regissører og filmprodusenter med på notene.