- Det tok lang tid før jeg skjønte det, men så så jeg navnet mitt på arket. Det er helt fantastisk!

Chinook Lamers ble nærmest litt himmelfallen da hun fredag kveld mottok Tromsa LIVE sin hederspris. I begrunnelse ble det blant annet lagt vekt på hennes særegne stemme, at hun har rukket å etablere et stort nettverk i bransjen og at hun er en hardtarbeidende artist, som leverer stor kvalitet.

Tina Lie delte ut prisen og fikk med seg Lamers, som nettopp hadde spilt, til å lese begrunnelsen sammen med henne. Det tok litt tid før hovedpersonen sjøl forstod hva som var i gjære.

Plate på gang

Det har vært litt stille fra 19-åringen en periode, men nå lover hun at det kommer til å skje ting framover.

- Nå er det bare å jobbe og jobbe på. Jeg har mange låter liggende, så nå gjelder det å få dem gitt ut. Jeg er mer motivert enn jeg har vært på noen gang, så jeg tror det blir veldig bra, sier Chinook.

Stilmessig har musikken gått fra pop til en mer urban stil, forteller hun, før hun fullroser arrangementet og at det skjer ting som dette i Ringebu.

- Det er veldig stas å få spille her. Det gir kommunen noe å se på og jeg tror det er viktig at vi har slike kvelder og slike arrangementer.

Utsolgt konsert

Tromsa LIVE arrangeres for tredje gang denne helga. Torsdag var det klassisk konsert med Kari Hanne Rudrud fra Fåvang, Gudbrandsdalsorkesteret og Erlend Grønbeck på piano.

Fredag kveld var det altså duka for akustisk helaften på Annis Spisested, med Tommy Kristiansen, Chinook, MaVe, Randi Marie og Vemund og Tormod på scena.

Lokalet var fullt av folk, de 100 billettene som lå ut for salg var alle vekk fredag morgen. Det gleder Brede Vestby, som sammen med Christian Asphoug starta opp Tromsa LIVE i 2016.

- Det var utrolig moro å skrive «utsolgt»! Det er mye jobb og forberedelser, men så absolutt verdt det, for det er givende å holde på med, sier han.

- Alltid i tenkeboksen

Hva som skjer videre er litt tidlig å tenke på, fortsatt gjenstår lørdagens konsert på Tromsvang, men det er ikke fritt for at det dukker opp noe nytt til neste år.

- Vi får se hva vi finner på videre, vi er alltid i tenkeboksen. Formen skapes fra år til år, det viktigste har vært å løfte fram våre egne, sier Vestby.

Tilbakemeldingene på arrangementet har vært gode og han forteller at mange setter pris på et slikt «musikalsk tredagersarrangement».

Chinook fikk årets hederspris etter sin egen konsert fredag. Foto: Silje Josten Lien