De 16 ungene har nettopp avslutta lunsjpausa, det trengs påfyll av energi når en går på kurs hos en vaskeekte magiker, Davido. «Hæ??», lyder fra forsamlinga rundt bordet, idet han introduserer neste triks de skal lære seg.

Hjem for å vise fram

For andre år på rad arrangerer biblioteket i Ringebu tryllekurs under Vintermartn. Deltakerne går i 4-6. klasse og flere av dem deltok også i fjor.

- Det ser veldig vanskelig ut, det er ikke det sånn egentlig, forteller Lone Holsbøl Torgersen. Hun gleder seg til å vise fram det hun har lært for familien.

- De kommer ikke til å skjønne hva jeg gjør! Ler hun.

Bibliotekar Ellinor Brænd deler ungenes entusiasme.

- Det er så bra at også mange gutter deltar i dag, da mange av tilbudene våre oftere tiltrekker seg jenter. Vi vil ha alle sammen innenfor dørene våre!

Liv i «skibakken»

På den andre sida av gata, er det i ferd med å samle seg ei gruppe unger med ski og brett under armene. I parken har Værfast rigget til en liten skibakke, med hopp i bunnen. Det er begrensa hvor stor farten blir, men flere dem som setter utfor trikser i lufta før landing.

- Jeg har kjørt mye brattere enn her!, kommer det fra en lyslugget, liten gutt i forbifarten på veg opp igjen for en ny runde.

Det gjelder å holde seg i aktivitet, for en sur vind drar ned temperaturen utendørs. Flere av tilskuerne småhopper for å holde varmen. Det gjør også flere av selgerne i gågata.

- Litt stille

Langs gatestubben står bord og boder på hver side, det brenner i bålpanner og lukta av nystekte vafler brer seg.

- Det er bare å kjøpe! sier Helene Ekre Martinsen og Mathilde Bjørge Nilsen. De to jentene smiler bredt til alle som passerer dem.

I motsatt ende av gata står Mona Stenumgård. Hun selger ulike skinnprodukter av egne sauer, kundene er både hyttefolk og bygdefolk.

- Det har vært litt stille i dag, men det er surt ute også. Men det er et bra tiltak dette, for å få til litt liv i gata.

16 unger tilbrakte lørdagsformiddagen på tryllekurs med Davido. Foto: Silje Josten Lien
Helene Ekre Martinsen og Mathilde Bjørge Nilsen hadde ingenting i mot å steke vafler på Vintermartn. Foto: Silje Josten Lien