Esben Bø i Statens Naturoppsyn (SNO) har bekreftet at det er ulv som jager villrein i området, og Norsk Bonde- og Småbrukarlag, krever at ulven blir tatt ut.

Krever uttak

Det er ikke dokumentert at ulven har tatt villrein, så langt. Men leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Merete Furuberg, krever at ulven fjernes fra villreinområde og de beiteprioriterte områder.

- Selv om det ennå ikke er dokumentert at ulven har tatt noen villrein, må ulvene tas ut. Reinen er sårbar på denne tida. Hvis ulven slår seg til ro, kan den være til skade også for beitedyr som slippes ut når snøen er borte, uttaler Furuberg.

Vil ha lisensjakt

- Det er igjen dyr på lisenskvota. Ulv jager villrein og blir observert i beiteprioriterte områder - derfor må lisensjakta intensiveres. Ulvene må ut! Stortinget har bestemt at det ikke skal være ulv hverken i villreinsområder eller i beiteprioriterte områder. Ulvene må ut før det blir flere katastrofer,  avslutter Furuberg.

Ringebu fjellstyre er mandag på veg inn i området der ulvesporene sist ble observert.

- Vi har ikke hatt sporingsforhold i helga, så vi er på veg innover nå for å se etter spor samtidig med at vi foretar villreintelling. Noen lokale jeger har meldt seg for å bli med på lisensjakt etter ulv, men det får vi ikke iverksatt før vi finner sporretningen eller får melding om observasjoner, sier leder i Ringebu fjellstyre, Erik Hagen til Dølen.