Samla kjøtproduksjon auka med 2 prosent frå 2016 til 2017 og utgjorde 351 300 tonn. Det var vekst for alle kjøtslaga unnateke svinekjøt. Rogaland er framleis Noregs største kjøtfylke.
Over en halv million jegere
Storfekjøt auka med 4 prosent
Av i alt 85 200 tonn storfekjøt blei 17 prosent produsert i Rogaland. Deretter følgde Oppland og Nord-Trøndelag, kvar med 16 prosent av storfekjøtproduksjonen.
27 000 tonn sauekjøt
Sauekjøtproduksjonen auka med 1 500 tonn til 27 000 tonn i 2017. Ein femtedel av dette kom frå Rogaland, medan 13 prosent kom frå Oppland. Fylka Hordaland, Sogn og Fjordane og Nordland hadde kvar for seg 9 prosent av sauekjøtproduksjonen.
Skaff deg midler fra "Statskogmillionen"
137 000 tonn svinekjøt
Det blei produsert 137 250 tonn svinekjøt i 2017, som utgjer ein nedgang på 0,3 prosent sidan 2016. 29 prosent av produksjonen var i Rogaland. Deretter følgde Nord-Trøndelag og Hedmark, kvar med 14 prosent av svinekjøtet. Østfold, Oppland og Vestfold stod kvar for seg for 7 prosent.
Sterkt konsentrert fjørfeproduksjon
Fjørfeproduksjonen auka i 2017 med 3 prosent til 101 000 tonn og er konsentrert til dei 5 fylka Rogaland, Østfold, Hedmark, Nord- og Sør- Trøndelag. 90 prosent av produksjonen skjedde i desse fylka. Rogaland hadde den største delen av fjørfeproduksjonen med 28 prosent, medan Østfold og Hedmark stod for respektive 18 og 16 prosent.