Det hersker stor uenighet innad i Senterpartiet om hvordan de skal håndtere saken rundt meldinga som ble sendt til Liv Signe Navarsete for to år tilbake.

NRK omtalte temaet mandag, der flere kvinner i partiet uttalte seg. Flere tok til orde for at en unskyldning fra avsender av meldinga bør være nok for å sette strek over saken, mens andre ønsker at saken følges videre.

Tirsdag gikk Sp-ordfører i Lesja, Mariann Skotte, opprinnelig fra Skåbu, ut og sa at damene bør skjerpe seg og at saken er sterkt overdrevet.

Det var på en hyttetur for to år tilbake, der flere menn i Senterpartiet var samla, at meldinga med ordlyden "Vi har lyst på fitta di" ble sendt.

Ingen av de som var tilstede har innrømmet å ha sendt meldinga.

Dårlig folkeskikk

Leder for Senterkvinnene, Borgny Sletten fra Vinstra, mener nå at saken er dratt vel langt.

- Jeg kan ikke se at dette er en sak som skal føre til at noen eksluderes fra partiet. Dette er ei melding som ble sendt for to år sida. Klart at slike meldinger skal en ikke sende til folk, men for meg handler det mest om dårlig folkeskikk. Vi er mange damer som synes dette begynner å gå for langt, sier Sletten.

Hun forsvarer ikke meldinga, sier hun, men mener det er viktig å skille et overgrep og ei facebookmelding.

- Jeg sender ikke slike meldinger, menn skal ikke gjøre det. Det gjelder uansett, enten er politiker eller noe annet. Hadde jeg fått ei slik melding hadde jeg selvfølgelig ikke likt det, men jeg tror ikke at jeg hadde gått videre med det. Et overgrep skal det slås hardt ned på, men dette kan ikke sammenlignes med det, mener hun.

Sletten føler hun har med seg mange i ryggen når hun nå går ut og sier sin mening, sjøl om hun er klar over at det er ulik oppfatning rundt om i de ulike fylkeslagene.

Blant annet har lederen for Senterkvinnene i Oslo, Margaret Eide Hillestad, uttalt til NRK at hun mener meldinga bør få konsekvenser i form av eksludering.

Ingen bagatell

Dette støtter ikke Sletten.

- Det er nesten så jeg tenker at det er et hån mot dem som virkelig opplever et overgrep at denne saken har fått et så voldsomt fokus. Vi må stikke fingeren i jorda og se på hva det er som er alvorlig overgrep, og hva som er dårlig folkeskikk, sier hun.

Hun mener også saken hadde vært mye mer alvorlig om det var en fra Senterungdommen som var involvert.

- Her dreier det seg om voksne folk, sier hun.

- Hvordan mener du saken bør håndteres videre?

- Jeg synes at dette er en sak som bør gjøres opp mellom dem det gjelder. Jeg tror det er mange som har mottatt slibrige meldinger, enten det gjelder i det politiske miljø, eller ellers i livet. Vi trenger kanskje ikke være så hårsåre, sier hun, og legger til:

- Dette er langt fra en bagatell, for det skal ikke sendes slike meldinger. Men jeg synes ikke at denne saken skal få overskygge politikken vi skal drive med.