Skal bygge kryssingsspor på Kvam

Arbeidet, prissatt til 115 millioner kroner, skal være ferdig i høst.

Avtale: Konserndirektør Vibeke Aarnes i Bane NOR og prosjektdirektør Anders Tidemand-Johannessen i Baneservice signerte denne uka avtalen om nytt kryssingsspor.  Foto: Dag Svinsås/Bane NOR

New Articles

Bane NOR og Baneservice AS inngikk denne uka kontrakt om bygging av kryssingsspor ved stasjonen i Kvam, med en verdi på 115 millioner kroner. Saken ble først omtalt av GD.

– Kvam kryssingsspor er et meget viktig prosjekt for oss i Baneservice, uttaler prosjektdirektør i Baneservice, Anders Tidemand-Johannessen på Bane NOR sin hjemmeside

Forlenger sporet

Forlengelsen av kryssingssporet vil øke kapasiteten for godstrafikk på Dovrebanen. I forslaget til statsbudsjett for 2019, lagt fram i oktober i fjor, var kryssingsspor i Kvam prioritert.

Totalentreprisen omfatter forlengelse av eksisterende kryssingsspor fra 517 til 881 meter og fullførelse av gjenstående arbeid fra tidligere anlegsvirksomhet, samt ny oppgradering.

– For oss er det viktig med et tett og godt samarbeid med kunden. Jeg er sikker på at det er et gjensidig ønske å spille hverandre gode, og vi ser frem til å gjennomføre dette prosjektet etter forventingene som Bane NOR har til denne kontraktsformen.

- Viktig å unngå forsinkelser

– For Bane NOR og meg er det viktig at våre prosjekter holder frister og leverer løsninger som gir mer jernbane for pengene. Da må vi utnytte togfrie perioder best mulig, og det er viktig at prosjektet unngår forsinkelser, uttaler konserndirektør Vibeke Aarnes.

Arbeidet på Kvam starter opp umiddelbart etter at kontrakten er inngått. Kryssingssporet skal etter planen være klart til bruk medio september i år.


To år sidan - kva har skjedd ved Vik?

To år sidan transportbilen vart treft av toget: Overgangen like usikra

Det til trass for at Bane Nor på spørsmål frå Dølen seier denne planovergangen har høg prioritet hjå etaten.